Viva Owners Club
Viva Owners Club Viva Owners Club
Viva Owners Club
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
 

Menu

Penaja Utama

Penaja Utama VOC

Verv Lub - Official Central Region Partner

Central Region Official Partner

Rakan Niaga

Max Audio

Perodua Sales Sdn Bhd Petaling Jaya

Perodua Sales Sdn Bhd Pandan Prima

Borak

 
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
 
 
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
 
Facebook Badge
 
 
 

Arkib Terkini

 • Gegar Relax @ Cameron

  {mosimage} 

  Alhamdulillah , buat julung kali nya Johor State Crew telah berjaya mengadakan event diluar kawasan Johor. Cameron Highlands , Pahang telah menjadi destinasi untuk kami lawati.

  Read More

 • Majlis Berbuka Bersama Warga Rumah Seri Kenangan N. Sembilan

  {mosimage}
   Tercapai sudah satu hajat kami dalam membuat kerja amal di bulan yang penuh mulia ini dan secara tidak langsung satu perjumpaan rasmi yang telah dijalankan dengan penuh bermakna serta mencapai satu objektif dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama-sama Penghuni Rumah Sri Kenangan Seremban yang telah di taja oleh Pasaraya Kipmart Senawang dan telah dibuat liputan oleh pihak media dari Utusan/Kosmo. Serta ribuan terima kasih di ucapkan kepada semua ahli VOC N9 yang telah terlibat dalam memberikan komitmen pada program tersebut. Semoga aktiviti yang penuh bermakna ini dapat menyumbang sedikit sebanyak tauladan dan keinsafan pada diri setiap individu serta dapat mengeratkan hubungan silaturahim sesama ahli di dalam kelab ini.

  Read More

 • Kembara Ramadhan 2013

  {mosimage}
   Bersempena dengan bulan Ramadhan Al Mubarak ini , kami VOC Johor State Crew telah mengadakan 3 event serentak iaitu Charity Fun Drive , Ramah Berbuka & Singgah Sahur. Kami menamakan KEMBARA RAMADHAN. Kami telah berkumpul di Maxis Center Danga Bay pada jam 2 ptg. Kemudian tepat jam 2.45ptg kami telah berkonvoi menuju ke Rumah Seri Kenangan Johor Bahru. Kami telah tiba di perkarangan parkir Rumah Kenangan pada jam 3.15ptg. Kami telah disambut oleh pegawai yang bertugas. Seisi taklimat telah dijalankan oleh Timbalan Penguasa iaitu Puan Normah. Kami menyerahkan sumbangan yang berbentuk bahan - bahan mentah , pakaian dan wang. Kami juga bertukar cenderahati sebagai tanda persetujuan untuk menjadikan Viva Owners Club Johor State Crew sebagai keluarga angkat Rumah Seri Kenangan Johor Bahru.

  Read More

 • Jelajah Johor 6 @ Tangkak

  {mosimage}
   Johor State Crew kini meneruskan lagi Siri Jelajah Johor. Kali ini Daerah Tangkak telah menjadi pilihan kami untuk digegarkan. Tepat jam 8:30 , kami telah berkumpul di Meetpoint yg pertama iaitu Petronas Tol Skudai. Sedikit taklimat & bacaan doa telah dijalankan sebelum memulakan konvoi. Pada jam 9:00pagi , kami telah memulakan perjalanan ke Tol Tangkak. Dalam perjalanan itu kami telah memasuki R&R Kulaijaya untuk menemui ahli dari kawasan Kulai.

  Read More

 • HOT Johor State Crew @ Muar

  {mosimage}
   
  Untuk mengukuhkan lagi perkembangan kelab di Negeri Johor , kami telah menubuhkan Johor State Crew Utara yg terdiri dari ahli - ahli dari daerah Muar , Batu Pahat , Yong Peng , Segamat & Labis. Tujuan penubuhan ini adalah untuk memastikan semua ahli di setiap daerah ini dapat menyertai & mengetahui informasi terkini mengenai kelab. Satu HOT telah diaturkan bagi bertujuan berkenalan dengan ahli - ahli dari Johor Utara.
   

  Read More

 • HOT Grand Super Sporting, Port Dickson

  {mosimage}
   Alhamdulillah, Syukur ke hadrat Illahi dengan limpah kurniaNya, satu lagi HOT VOC SR N9 telah di adakan di Teluk Kemang, Port Dickson bertemakan Event Grand Super Sporting. Ribuan terima kasih kepada ahli-ahli yang telah datang ke event ini. Syabas dan tahniah diucapkan kepada ahli-ahli VOC SR N9. Insyaallah, jika ada rezeki dan kesempatan, kita akan berjumpa lagi pada HOT/ Event yang akan datang.

  Read More

 • Konvoi Riadah @ Ipoh

  {mosimage}
   Syukur alhamdulillah dengan izinNya, VOC Central Region telah selesai berkonvoi Riadah ke Ipoh pada 8 dan 9 Jun lepas. Ribuan terima kasih diucapkan kepada marshal2 yg bertugas, ahli2 yg memberi komitmen yg tinggi dan juga kepada semua yg terlibat. Konvoi riadah ini telah berjalan dengan lancar seperti yg dirancang, kami sangat2 menghargai dengan kerjasama yg telah semua berikan.

  Read More

 • Hot Konvoi BBQ @ Ulu Bendul

  {mosimage}
   Berakhir sudah satu lagi perjumpaan rasmi hot yang telah dijalankan  dengan jayanya & ribuan terima kasih di ucapkan kepada semua ahli VOC N9 yang telah hadir serta terlibat dalam memberikan komitmen pada program tersebut. Kira-kira 25 buah kereta telah terlibat. Semoga aktiviti-aktiviti seperti ini akan terus berlangsung dari masa ke semasa dan mengeratkan hubungan silaturrahim sesama ahli serta mengukuhkan lagi perpaduan sesama ahli di dalam kelab.

  Read More

 • Jelajah Johor 5 - Kota Tinggi

  {mosimage}
   Jelajah Johor bagi VOC Johor State Crew berlangsung kembali. Kali ini untuk Siri Ke 5 , daerah Kota Tinggi telah menjadi destinasi untuk kami menjalankan event Siri Jelajah Johor. Tepat jam 7:30pagi , ahli telah mula berkumpul di Meetpoint yang pertama iaitu Petronas Tiram. Sedikit taklimat & bacaan doa telah diadakan sebelum memulakan pergerakan konvoi . Tepat jam 8.00pagi ,  Kami menuju ke meetpoint yg kedua iaitu BHP Kota Tinggi.

  Read More

 • Grand Temasya Johor (GTR)

  {mosimage}
   Grand Temasya Ria ini merupakan event terbesar untuk VOC Johor State Crew pada tahun ini. Grand Temasya Ria ini akan menjadi acara tahunan untuk VOC Johor State Crew. Pada tahun ini buat julung kali nya pihak Committee & Ahli Johor State Crew telah memilih Mersing sebagai destinasi untuk berlangsungnya Grand Temasya Ria bagi tahun 2013 Secara tidak langsung kami ingin meneruskan siri Jelajah Johor Siri ke 4 - Mersing . Event ini telah dijalankan selama 2 hari 1 malam. Pada 30hb tepat jam 8.30am kami telah mula berkumpul di 3 meetpoint yang berasingan. Meetpoint pertama di Petronas Kempas , meetpoint kedua di BHP Lebuhraya Pasir Gudang & Meetpoint ketiga di Petronas Kulai. Konvoi meetpoint pertama & kedua telah bertemu di checkpoint Petronas Tiram.

  Read More

Waktu

 
 
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
   
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club
 
© 2018 Viva Owners Club
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
All Rights Reserved 2007 © Designed by:
wordpress design wordpress themes
 
Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club Viva Owners Club